Wat is e-fulfilment?

Binnen de logistieke industrie is e-fulfilment een relatief nieuwe term. In dit artikel leggen we daarom uit wat e-fulfilment is en wat de voordelen zijn voor uw bedrijf.

E-fulfilment: Het proces voor succesvolle webwinkels

E-fulfilment is het proces van het afhandelen van online bestellingen, dit proces bevat het gehele proces van voorraadbeheer, orderpicking, verpakking, verzending en retourzendingen. 

Wanneer de klant iets bestelt via jouw webshop, wordt dit direct opgepakt door een fulfilment bureau, aan het einde van het proces wordt het pakketje verstuurt en de voorraad upgedate in een WMS-systeem.

Met de toenemende populariteit van online winkelen, is e-fulfilment steeds niet meer weg te denken uit de logistieke wereld. Het stelt bedrijven in staat om het gehele logistieke process uit handen te geven zodat zij zich kunnen focussen op andere belangrijke kerntaken binnen het bedrijf

4 redenen om je als webshop jouw logistiek uit te besteden

De voordelen van e-fulfilment

E-fulfilment biedt vele voordelen voor uw bedrijf, waaronder:

  • Efficiëntie: door het automatiseren van het proces van voorraadbeheer, orderpicking en verpakking, kan dit de efficiëntie van uw bedrijf verbeteren. Dit kan leiden tot snellere levertijden en betere klanttevredenheid.

  • Kostenbesparing: door het uitbesteden van jouw logistieke proces kan uw bedrijf kosten besparen op het gebied van magazijnruimte, personeel en transport. Daarnaast kan het gebruik van e-fulfilment uw bedrijf helpen om te groeien zonder extra kosten voor infrastructuur.

  • Schaalbaarheid: door gebruik te maken van e-fulfilment, kunt u snel en gemakkelijk opschalen om aan de vraag van uw klanten te voldoen. Dit betekent dat u uw bedrijf kunt laten groeien zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over logistieke uitdagingen.

Uitbesteden van jouw logistieke proces

Bij het vinden van het juiste e-fulfilment bedrijf zijn er verschillende factoren waarmee rekening gehouden moet worden. 

Het is van belang om te kijken naar de prijsstructuur en deze te vergelijken met de specifieke situatie van het bedrijf. De prijs voor voorraadkosten kan namelijk verschillen per fulfilment bedrijf. Naast de prijs is het ook belangrijk om te letten op de flexibiliteit van het bedrijf met betrekking tot duurzaamheid en eventuele speciale verpakkingswensen. 

Hierbij kan gedacht worden aan het gebruik van recyclebare materialen of het verminderen van het gebruik van plastic. Het is daarom aan te raden om vooraf een lijst op te stellen met de belangrijkste wensen en eisen, zodat het juiste fulfilment bedrijf gekozen kan worden dat het best past bij de behoeften van het bedrijf. 

Ook is het belangrijk om te weten hoe flexibel het fulfilment bedrijf is met betrekking op duurzaamheid en speciale verpakkingswensen.

Conclusie

E-fulfilment is een essentieel onderdeel geworden van online retail. Het kan uw bedrijf helpen om te groeien, kosten te besparen en de efficiëntie te verbeteren. 

4 redenen om je als webshop jouw logistiek uit te besteden

E-FULFILMENT voor jouw bedrijf? Wij nemen binnen 24 uur contact met je op.

Scroll naar boven